Glänta - Yogamatta av sammanpressad naturkork

1 495 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 


Fri frakt Snabb leverans Miljövänligt
Tänk dig en glänta som badar i den varma sommarsolen. En plats där du kan ligga i gräset och titta upp på sommarmolnen som långsamt rullar förbi. En plats där du kan andas i en annars snårig skog och återfå din bäring.

I den känslan, där du hämtar andan medan du tittar ut i universum, har jag hämtat inspiration till det mönster du ser på Glänta. Blomman som går i naturtrogna färger. Dess blad pekar åt olika håll likt möjliga riktningar hos en kompass och dess linjer vägleder dig i linjeringen av dina positioner. När du yogar på Glänta har du en perfekt plats för att hämta andan och utforska nya riktningar i din yogapraktik, samtidigt som du får stöd i din linjering.  
Ovansida: 3 mm sammanpressad portugisisk naturkork
Undersida: 4 mm tjockt återvunnet EVA-skum
Bra för: alla typer av yoga, speciellt svettiga!

Vikt: Cirka 920 gram
Tjocklek: Cirka 7 mm
Längd: 180 cm
Bredd: 60 cm
Vegansk och giftfri
Oslagbart grepp
5% av intäkterna går direkt till välgörande ändamål


Glänta är en fantastisk greppvänlig yogamatta som tillverkats med ditt och vår planets välmående i åtanke. Mattan har en ovandel av sammanpressad portugisisk naturkork och en underdel av återvunnet EVA-skum. I naturkorken finns ämnet suberin, vilket gör mattan både naturligt antimikrobiell och vattenavvisande. En matta med en ovandel av naturkork ger därför inte bara ett oslagbart grepp, utan är också enkel att hålla fräsch med en fuktig trasa och milt rengöringsmedel.  

Det återvunna EVA-skummet ger ordentligt med dämpning för dina knän och handleder, samtidigt som det gör mattan tillräckligt stabil för att du även ska kunna utföra balanspositioner på den. Det återvunna skummet gör också att mattorna väger mindre än hälften jämfört med andra korkmattor på marknaden, vilka ofta har en baksida av naturgummi. Denna matta från SKOGLIG är därmed lika enkel att bära med sig som en konventionell PVC-matta. Det återvunna skummet är till skillnad från naturgummi också luktfritt - den enda doften som kommer från din nya matta är doften av naturkorken. När du köper din matta kan du därför rulla ut den och börja yoga på en gång, utan att behöva vädra den först. 

Se till att ta väl hand om din matta, så kommer den hålla dig sällskap under många härliga stunder. Rulla din matta löst med korksidan utåt för att undvika att sprickor uppkommer i korken. Skulle detta ändå hända, är det inget som på något sätt påverkar funktionen negativt. 

Glänta säljs i begränsad upplaga. Varje matta är därför numrerad och ett äkthetscertifikat medföljer.