Miljövänliga yogamattor i kork


Glänta - Yogamatta av sammanpressad naturkork
Slutsåld | Vill du ha en liknande? Skicka oss ett meddelande!

Under de år som jag yogat har jag ständigt behövt oroa mig för att jag ska glida omkring på mattan, och för att jag kanske till och med ska hamna med näsan först i backen. Jag tänker att jag inte är ensam - det måste väl finnas fler än jag som svettas om händer och fötter när vi tränar? Kanske finns det också fler än jag som har lite känsliga knän och inte alltid tycker att de där tunna PVC-yogamattorna ger tillräckligt med dämpning? Någon som gärna hade sett att det gick att yoga utomhus i närheten av naturen året runt, men som precis som jag har fingrar och tår som tycker att det är lite väl kyligt när vi kommit en bit in i september? Och som inte tycker om när kylan från ett kallt golv tar sig upp genom mattan?

Nu är det slut med allt detta, för jag har hittat det som helt har förändrat min yogapraktik: miljövänliga yogamattor från SKOGLIG med en ovandel av portugisisk naturkork och en undersida av återvunnet EVA-skum. När jag står på någon av mattorna från SKOGLIG kan jag lägga fokus på min praktik istället för att kämpa mot att glida omkring.

Den portugisiska naturkorken innehåller det naturligt antimikrobiella och vattenavvisande ämnet suberin, vilket gör att mattorna har ett fantastiskt grepp (som bara blir bättre ju svettigare du blir), samtidigt som de är lätta att rengöra och hålla fräscha. Det återvunna EVA-skummet ger ordentligt med dämpning för både knän och handleder, gör mattorna tillräckligt stabila för att hålla även för balanspositioner och ser till att mattorna ligger helt still på golvet. Det återvunna skummet gör också att mattorna är mer än 200% lättare än andra korkmattor på marknaden, vilka ofta har en baksida av naturgummi. Detta betyder att mattorna från SKOGLIG är lika enkla att bära med sig som en konventionell PVC-matta. Till skillnad från naturgummi är det återvunna skummet dessutom helt luktfritt. När du köper din matta kan du därför rulla ut den och börja yoga på en gång, utan att behöva vädra den först.  

De miljövänliga yogamattorna i kork från SKOGLIG är enkla att rengöra med en fuktig trasa och ett skonsamt rengöringsmedel. Mattorna avger en behaglig doft av kork och de naturnära färgerna gör att jag gärna har mattan utrullad hemma större delen av tiden, utan att den kräver för mycket uppmärksamhet. På så sätt har jag nära för att ta mig till mattan även på dagar när motivationen är lite lägre, utan att behöva känna att den stör när jag väljer att göra annat än att yoga.
   

Om du precis som jag längtar efter en funktionell yogamatta som dessutom är snygg att titta på och som ger dig möjlighet att ta med dig en bit av naturen hem, då har du kommit rätt! Yogamattorna från SKOGLIG  tillverkas i Europa med ditt och vår planets välmående i åtanke. Kom ihåg att du genom att köpa en matta genom oss på Naturlig Yoga inte bara ger dig själv en möjlighet att få ut det där lilla extra av din praktik, utan du bidrar också till att människor som har det svårt får en chans till ett bättre liv. 

Varma hälsningar,

Angelica


Vilken matta ska jag välja?

Vi erbjuder två olika yogamattor med kork från SKOGLIG. Båda mattorna är veganska och fria från gifter. Glänta har en ovandel bestående av 3 mm sammanpressad naturkork och Skogsbad har en ovandel bestående av 1 mm tjockt korktyg. Det återvunna EVA-skummet är cirka 4 mm tjockt och utgör undersidan på båda mattorna. Läs mer om mattorna på deras respektive produktsida.