(SLUTSÅLD) Skogstjärn - Unik mala knuten i endast ett exemplar

795 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. 


Fri frakt Snabb leverans Miljövänligt
Skogstjärn är en av mina personliga favoriter. Inte bara för att jag tycker att den blev riktigt vacker, utan också för vad som fick mig att inspireras till att knyta den.

Jag har under många år haft den stora förmånen att få jobba utomhus. Vissa dagar var självklart roligare än andra - jag kan av erfarenhet numera säga att det kan vara riktigt tungt att klampa sig igenom uppländsk lera. De flesta dagarna var dock ren lycka över att på min väg genom skogen gång på gång få möjligheten att upptäcka nya smultronställen.

Inte sällan involverade dessa smultronställen vatten. Oavsett om det rörde på sig eller stod stilla, så fanns det där. Ofta mörkt, kanske till följd av begränsat ljus eller av vad som fanns i vattnet. Kanske tog sig lite ljus ner och rörde sig över vattenytan, eller så stack en sten eller gren upp.  

Malan Skogstjärn är mitt försök att beskriva dessa smultronställen, både i färg och i tanke. Den svarta halvädelstenen obsidian symboliserar det mörka vattnet, medan landskapsjaspisen symboliserar ljuset rom rör sig över ytan. Pärlorna av sandelträ har jag lagt till för att visa på den fridfullhet och den positiva energin som jag fick av att vara vid mina smultronställen. Slutligen valde jag att göra markeringspärlorna av lavasten, eftersom den symboliserar elementet jord.
Antal pärlor: 108, samt 3 markeringspärlor och en gurupärla
Färger: svart, beige, brun
Material: miljövänlig hampatråd, halvädelstenarna obsidian och landskapsjaspis, samt pärlor av sandelträ, lavasten och guldfärgade metalldetaljer
Sägs ha följande egenskaper: obsidian är en sten som sägs mota bort negativa energier och vara grundande. Den sägs också stärka vår förmåga att vara närvarande. Landskapsjaspisen sägs kunna hjälpa dig att ta fram och lyssna till drömmar och tankar som finns i ditt undermedvetna, samtidigt som den sägs ha förmågan att grunda oss. Sandelträ sägs kunna bidra med positivitet och även motverka stress genom dess fridfulla energi. 

Till denna unika mala medföljer ett äkthetscertifikat.

Vikt: 87 gram
Tjocklek på 108 pärlor: 8 mm
Längd: 58 cm