Mossa - Unik mala knuten i endast ett exemplar

795 kr


Fri frakt Snabb leverans Miljövänligt
För mig är det får saker som slår att vara ute och gå i skogen. Det vanliga bullret är ersatt med ljuden från skogen - djuren som pratar, vinden som susar och vattnet som rör sig fram i bäckar mellan träden.

För Mossa är det just i bäckarna jag hämtat inspiration. Mossa är knuten med avsikten att fånga känslan av att sitta vid en mosskantad skogsbäck, där det mörka vattnet stundvis glittrar till. När jag knöt Mossa var det därför viktigt för mig att utgå från den känslighet som finns hos mossan och många skogsområden. Förutom att välja miljövänlig hampatråd valde jag att till stor del arbeta med återvunna material. Nästan hälften av pärlorna samt tofsen är återvunna från andra smycken, vilka annars med stor sannolikhet skulle ha kastats.

Det var också viktigt för mig att fånga känslan av närvaro och lugn som skogsbäcken ger mig. Jag valde att göra detta med halvädelstenarna obsidian och howlit. 
Antal pärlor: 108, samt 4 markeringspärlor och en gurupärla 
Färger: svart, mossgrön och vit
Material: återvunna pärlor, miljövänlig hampatråd, samt halvädelstenarna obsidian och howlit
Sägs ha följande egenskaper: obsidian sägs vara en grundande sten som motar bort negativa energier, samtidigt som den stärker vår förmåga att vara närvarande. Howliten sägs även den stärka vår förmåga att vara närvarande, samtidigt som den minskar stress och ångest.

Till denna unika mala medföljer ett äkthetscertifikat.

Vikt: 102 gram
Tjocklek på 108 pärlor: 8 mm
Längd: 69 cm