Honung - Unik mala knuten i endast ett exemplar

795 kr


Fri frakt Snabb leverans Miljövänligt
Har du hört barnvisan Humlekören? I den sjunger de "Humlorna har haft det ganska jobbigt just i år. Getingana latar sig och bina är för få". Med sina inslag av "zum zum zum" är det en riktigt söt visa!

Det som fastnat hos mig är dock inte bara hur arbetsamma humlorna är, utan också delen "bina är för få". När visan släpptes 1976 vet jag inte om någon pratade om bins roll i världen. Idag är det dock ett högaktuellt ämne. Det talas om plötslig bidöd, där hela bisamhällen kollapsar utan att någon egentligen vet varför. Det är inte svårt att bli mörkrädd när man tänker på konsekvenserna av detta. Utan bin blir inte bara ängar med sommarblommor sällsynta - vi kommer också få svårt att odla mat. För att inte tala om hur det kommer påverka alla andra arter som är beroende av de växter som bin pollinerar.

Med Honung vill jag slå ett slag för bins otroligt viktiga roll i världen. Honung är knuten med återvunnen nylontråd och till markeringspärlorna har jag använt återvunna träpärlor som ser ut som bikupor. Även Honungs tofs är återvunnet garn.
Antal pärlor: 108, samt 3 bikupeformade markerinspärlor, en gurupärla, en återvunnen berlock
Färger: grön, trä, orange
Material: återvunnen nylontråd, återvunna pärlor, återvunnen berlock, halvädelstenarna grön jade och frostad agat,
Sägs ha följande egenskaper:  grön jade sägs motverka stress, leda till inre harmoni och hjälpa oss att förverkliga möjligheter och fokusera på våra mål. Agaten sägs vara grundande, stärka vår självkänsla och självrespekt, samt ge oss mod när vi känner oss osäkra.     

Till denna unika mala medföljer ett äkthetscertifikat.

Vikt: 88 gram
Tjocklek på 108 pärlor: 8 mm
Längd: 61 cm