BAKOM KULISSERNA

Vi går för rent vattenVi går för rent vatten

Igår hade vi nöjet att skicka ut resultatet av vårt första år till alla er som handlade hos oss under 2018. Trots att vi började litet och inte hade hunnit att vara igång mer än åtta månader vid årsskiftet, hade vi tillsammans med er som handlat hos oss lyckats samla ihop en fin summa att ge till välgörenhet.

Valet av välgörenhet detta första år föll på något som ligger oss otroligt varmt om hjärtat: rent vatten. Vi valde att skänka pengarna till WaterAid, som jobbar otröttligt för att ge människor världen över tillgång till rent vatten och sanitet.

Vi vill dock inte vänta till nästa årsskifte för att ge mer. Lägligt nog startade WaterAid i fredags kampanjen March for Water. Kampanjen syftar till att uppmärksamma det tidsödande och hårda arbetet med att dagligen gå långa sträckor för att hämta vatten, vilket blir många kvinnors och flickors uppgift. De hinner därför inte gå i skolan eller jobba, utan fastnar i en ond cirkel av bland annat fattigdom. Det vatten de hämtar är dessutom ofta även farligt att dricka. 

Vi tycker detta är så bakvänt som det kan vara. Med start i fredags registrerar vi därmed alla våra steg. Vissa dagar kommer vi att kunna gå längre, andra inte lika långt. Men vi är med ändå, för varje steg räknas