BAKOM KULISSERNA

Vänd världen upp och ner!Vänd världen upp och ner!

Det här med att vända upp och ner på kroppen är rätt fantastiskt enligt mig. Jag har sedan länge tappat räkningen på antalet morgnar jag vaknat på fel sida, bestämt mig för att ta en liten stund i huvudstående och sedan haft en helt annan inställning till dagen. Det känns nästan som magi, faktiskt.


Nu vet jag att huvudstående (eller handstående) inte är för alla. Men det går precis lika bra att få fötterna över huvudet ändå!

På bilderna visar jag tre alternativ för olika nivåer.

1) vattenfall med rumpan på mattan. Böj benen om du behöver och försök slappna av.

2) vattenfall med rumpan på en kudde/filt. Hjälper om du har svårt att slappna av med benen uppåt.

3) skulderstående. Var noga med att vara försiktig med nacken genom att hålla armbågarna tätt ihop och händerna som stöd på ryggen, samt undvik att röra huvudet i sidled så länge du har vikt på nacken! (Och ta självklart hjälp av en instruktör om du känner dig osäker!)


Alternativ 1 & 2 går super att göra med benen mot en vägg!


Prova och se hur det känns 😊.