BAKOM KULISSERNA

Te gjort på trä?Te gjort på trä?

I helgen satte jag mig ner för att skriva en artikel till Yogatrender.se. Artikeln fick titeln Att använda dofter i yogan och behandlar hur vi kan använda oss av dofter för att skapa en viss typ av miljö när vi yogar och hur dofter påverkar oss. Det var lite extra kul att skriva den nu i och med att vi nyligen fått in den fantastiskt doftande palo santo i sortimentet.

Under insamlingen av information till artikeln ramlade jag över något som jag inte provat innan - te bryggt på palo santo. Det tog inte många minuter innan jag och Max bestämde oss för att vi var tvungna att testa. Resultatet blev verkligen palo santo i drickbar form och både Max och jag fick samma känsla i kroppen som när vi bränner det. 

Nyfiken på att prova? Receptet hittar du nedan!


Ingredienser

  1. 1 sticka palo santo
  2. Vatten (cirka 2,5-5 dl för varje tesked palo santospån)
  3. Valfritt: Honung eller annat naturligt sötningsmedel


Gör så här

1. Hyvla/skär spån från palo santostickan.

2. Lägg ungefär en tesked palo santospån i 2,5-5 dl kokande vatten. 

3. Låt spånen dra i cirka 10 min. Justera styrkan genom att ta mer spån eller låta teet dra längre.

4. Häll vattnet genom en tesil för att sila bort spånen.

5. Valfritt: Häll i lite honung eller ditt val av naturligt sötningsmedel

6. Njut!Trevlig kväll!