BAKOM KULISSERNA

Yoga för allaYoga för alla

Både Max och jag är överens om att yoga ska vara tillgängligt för alla som vill. Yoga är ett brett ämne som innehåller ofantligt många olika delar och det borde därför inte vara omöjligt för de flesta av de som vill att hitta något som tilltalar dem. 

I mina yogaklasser ser jag till att alla kan vara med utifrån förmåga och jag provar gärna nya/experimentella/spännande saker som många kanske inte vanligtvis har i sin praktik. Någon som ser på yoga med mycket ickefyrkantiga ögon är vår brand ambassador Christian Wigardt. Tillsammans med Curt Lundberg håller han i Yoga Dj Sessions - yogapass där fantasifull och experimentell yoga möter härligt bastung musik. Inte sällan ackompanjeras detta av rökmaskiner och visuella effekter, allt för att tilltala så många av våra sinnen som möjligt.

Igår, den 18 januari, hade jag möjlighet att vara en del av detta fantastiska evenemang. Tillsammans med Curt höll jag i en företagsklass för 140 personer på Debaser Strand vid Hornstull i Stockholm. Det var en stor grupp med yogaerfarenheter som spred sig över hela skalan. Tillsammans lyckades vi skapa en fantastiskt atmosfär och det som började med tjatter och nervositet slutade med fullkomligt lugn. 

140 personer i en nattklubbslokal. Inga mattor. Inte yogaspecifika träningskläder. Gympaskor. 

Men ändå - meditation i rörelse.