BAKOM KULISSERNA

Den bästa yogan är den som blir avDen bästa yogan är den som blir av

När jag frågar nya elever om deras yogaerfarenhet får jag inte sällan svaret "Åh, du vet. Jag har gjort det någon period, men sen hände något och jag slutade. Efter ett tag började jag igen och så har det hållit på". Samtidigt ser de lite ursäktande ut. 

Och jag vet precis! Trots att jag har lyckats hålla min yogapraktik igång i ett antal år nu, ser jag hur samma mönster finns för min motivation och mina ambitioner. I perioder är jag helt säker på att nu, NU, kommer det där genombrottet för mitt handstående. Jag gör alla mina övningar och står på händer varje dag. Andra dagar tar jag mig knappt upp från liggande och kommer inte längre än lite vridningar och höftöppnare. 

Det som är så slående är att oavsett vad jag gör och hur länge jag gör det, så är det bara det faktum ATT jag gör det som spelar roll. Oavsett om det blir 15 minuter meditation följt av 1,5 timme asanas eller bara tre minuter meditation följt av dagens måsten så ger det något. Även tre minuter gör verkligen skillnad.

Eftersom jag fortfarande jobbar mot att varje dag kunna ställa mig på min matta utan att ha några förväntningar på dagens praktik, så låter jag fokus ligga på att ta sig till mattan. Jag låter min matta ligga utrullad och redo för när jag hittar tiden eller lusten. För den kommer. Och då faller allt på plats, oavsett om det tar 3 minuter eller nästan 2 timmar.