BAKOM KULISSERNA

Black Friday vs hållbar konsumtionBlack Friday vs hållbar konsumtion

Imorgon är det återigen dags för Black Friday. Det som från början räknades till starten på julklappsshoppingen i USA har spridit sig och blivit ett befäst uttryck även i andra delar av världen, inklusive Sverige. Många företag har också tagit det ett steg längre och kör sina kampanjer en hel vecka - Black Week. 

Black Friday har i Sverige fått stor kritik för att bidra till konsumtionshets och överkonsumtion. Naturskyddsföreningen vill utmana konceptet genom sin kampanj Black Friday - Jag köper det inte!. I kampanjen vill de bland annat uppmana folk till att gå ifrån slit och släng-kulturen och att om de ska köpa något, konsumera med eftertanke. På Naturlig Yoga har målsättningen från början varit att erbjuda produkter som har ett litet miljöavtryck och som är producerade för att hålla länge. Av denna enkla anledningen väljer vi att också ta avstånd från Black Friday. 

Vi vill dock självklart hjälpa er att göra ett medvetet val. Med start imorgon den 23 november och ända fram till jul sänker vi därför alla våra priser med 15%. Som vanligt avsätter vi 5% av försäljningen till välgörande ändamål.